O fata de milioane

Motto :

“Daca este ceva magic in luptele care depasesc puterea de a indura, atunci este magia pe care o simti cand risti totul pentru un vis pe care nimeni in afara de tine nu-l vede.”

De multe ori realitatea bate fictiunea, dar nu si in cazul acesta, este o drama extraordinar de miscatoare, este povestea unei luptatoare in sens figurat cat si in sens propriu, eroina acestui film fiind o femeie care practica boxul. Probabil ca acest film a fost regizat pentru a fi din punct de vedere politic “corect”, dar mesajul este mult mai profund. Eroina principala este o luptatoare care chiar din prima zi a vietii sale s-a chinuit sa intre in viata. Pe masura ce filmul se deruleaza observam ca Maggie Fitzgerald, luptoarea de box, este o persoana care stie ce vrea, o persoana cu o vointa extraordinara, care cauta un punct de sprijin in Frankie, care o va ajuta in cele din urma sa ajunga la batalia pentru titlul de campioana mondiala. Sub aparenta duritatii in Maggie se ascunde un suflet nobil, care in mod paradoxal, chiar ca in viata reala este asuprit chiar de propriai familie, singurul care o va ajuta la bie si la rau fiindc Frankie, antrenorul sau. E foarte important s vedem ca Maggie are o maretie care depaseste lumea cruda in care se afla, ambitia sa este extraordinara, vointa este de fier, dar cum orice lucru maret are un pret, sacrificiul apare in meciul pentru titlul de campioana in care printr-o lovitura marsava din partea unei curve luptatoare Maggie isi fractureaza coloana iremediabil ajungand in patul de spital. De aici incepe declinul. Dialogurile extrea de dramatice pun in evidenta dramatismul situatiei. Intrebul film este metafora unei vietii reale, pline de oameni fara scrupule care nu doresc decat propriul profit pentru a umple in cele din urma groapa din cimitir in care vom ajunge toti. Maggie este un personaj simbol o parte din spirirtul uman, la fel ca si celelate persoanaje care devin arhetipuri.

Metafora acestui film este reprezentata de ringul de box ce transcede realitatii, care, pentru fiecare dintre noi, este propriul nostru destin, destin pe care suntem nevoiti sa il ducem cu orice pret la capat. Lupta dintre Maggie si curva ne arata ca viata este un meci de box la categoria grea si cea mai buna lovitura ramane eschiva, tragem cu dintii de ea pana in ultima secunda cand moartea o sa ne ajunga. O alta invatatura foarte importanta pe care o putem trage este faptul ca declinul lui Maggie se datoreaza unui moment de neatentie cad runda se terminase si ea intorsese spatele adversarei care astfel a reusit sa ii dea lovitura fatala, dar revenid la viata in care traim putem trage concluzia ca in aceasta viata niciodata nu trebuie sa lasam garda jos indiferent ca suntem in pauza dintre doua runde sau in timpul meciului.

Advertisements

~ by Dark Knight on May 27, 2007.

2 Responses to “O fata de milioane”

  1. am vazut filmul:d…super tare!!

    Like

  2. Interesant articol!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: