Gunoaiele din facultate

Revolutia ne-a adus un plus de facultati, un plus informatie, un plus de cultura. Invatamantul universitar a cunoscut o explozie in privinta numarului de studenti, ajungand in Romania ceva obligatoriu oricarui absolvent de colegiu sau liceu teoretic. Dar din pacate reforma formelor fara fond ne paste si in acest domeniu. In majoritatea tarilor facultatile sunt ocupate de oameni capabili si odata admis la o facultate reusesti sa devii un specialist intr-un domeniu anume. Din pacate situatia in Romania este mai buna din punct de vedere al admiteri, dar sa nu uitam ca diavolul este ascuns in detalii. Cu un numar foarte mare de locuri de admitere facultatile nu au facut decat sa le umple cu gunoaie, asadar pot afirma ca proportia de 90% din studenti este alcatuite din gunoaie, din drojdia societatii. Intrebarea nu este de ce profesorii pica pe capete studenti sau de ce numarul de locuri in institutiile de invantamant sunt asa de mari ci de ce studentii pleaca sa spele vase in america? Idea de baza ce sta in aceste randuri este faptul ca viitori intelectuali sunt niste tocilari lipsiti de idei, incapabili sa vada sensul vieti lor. In statele unite ale americii sclavia s-a abolit de multa vreme dar forta ieftina de lucru pune o mare presiune pe economie, asa ca cei acolo de sus au pus un pariu ca poporul roman este atat de prost incat sa contribuie la prosperitatea economica a altor tari aducand in schimb niste hartii care ulterior vor fi readuse in tara de origine prin vanzarea de aparete electronice lipsite de sens. Cred ca tara noastra sufera foarte mult din aceasta cauza, un lucru foarte interesant fiind faptul ca in ciuda celor 17 ani de democratie in Romania la ora actuala infrastructura este la pamant, autostrazile lipsind cu de savarsire. Dar problema intotdeauna vine de la cap, cum poate o tara care din gunoaie face intelectuali pe banda rulanta sa aiba un nivel de trai decent?

Update: mai nou criminali au devenit masteranzi cu nota maxima. Un articol interesant despre gunoaiele din facultate este in culmea ironiei ziarul Gardianul:

,,10.07.2007

Un detinut de la Penitenciarul din Mioveni, judetul Arges, acuzat de omor calificat, a devenit primul din istoria de patru decenii a penitenciarului care obtine o diploma de masterand in timpul detentiei.

Detinutul, care a refuzat sa isi faca publica identitatea, a fost incarcerat in urma cu sase ani. In timpul detentiei, el a urmat cursurile cu frecventa redusa ale unei facultati de drept, pe care a absolvit-o cu o medie de peste noua. Pe durata celor trei ani de studii universitare, condamnatul a mers la examene insotit de gardieni de la Penitenciar, iar cursurile le primea prin intermediul parintilor ori a colegilor de grupa. Dupa ce a obtinut diploma de licenta, barbatul a fost admis la cursuri de masterat, cu durata de doi ani. In urma cu cateva zile, acesta si-a sustinut, la Bucuresti, lucrarea de dizertatie, in fata unei comisii de specialitate care i-a oferit nota maxima. Tema pe care detinutul a prezentat-o a fost chiar „Sistemul penitenciar din Romania”.„Ne mândrim cu el, e primul masterand din istoria penitenciarului”, a precizat purtatorul de cuvânt al institutiei, Andreea Neagoe.

Sorin Simion”

sursa http://www.gardianul.ro/2007/07/10/actualitate-c24/un_detinut_condamnat_pentru_omor_calificat_a_absolvit_cursurile_de_master_cu_nota_maxima-s97681.html

Advertisements

~ by Dark Knight on July 9, 2007.

2 Responses to “Gunoaiele din facultate”

  1. Facultate…un cuvant care la mine (anul II) s-a cam transformat in : Yaaay m-apuc de munca 😀

    Like

  2. mi se pare dur sa zici k 90% din studenti sunt gunoaie….si cred k te hazardezi in afirmatii aiurea…sincer nu cred k la medicina sau arhitectura sau poli 90% din studenti sunt gunoaie….macar fa si tu niste precizari nu da cu toporu asa aiurea in toti studentii…si chestia cu detinutul…..:-? ai ceva in potriva decat sa se umple de tatuaje si sa traga de fiare si sa fie sau sa futa alti detinuti in cur ala a ales sa invete ceva….bravo lui…oricum sa putrezeasca in inchisoare impreuna cu diploma lui de master pt k a omorat un om!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: